Álmomban egy rokonszenves, hidegvérű vérnáci ember vezet végig ideológiájának panoptikumában, racionális magyarázatokkal téve érthetővé az élőben bemutatott iskolapéldákat, amikben bővelkedett – úton útfélen belebotlottunk belföldieket sanyargató, kihasználó, elnyomó, éheztető, zsidó karvalytökébe, uzsorásba, megélhetési „menekültekbe” - vagyis bevándorlókba, akik a nemzet vérét szívták, ahol csak tehették. Liberális és komenyista védelmezőik segítségével tetűk módjára szaporodtak, és a nemzet elveszejtésén munkálkodtak.

A tárlatvezetés végeztével természetesen nekem is személyesen kellett megismerkednem a kínok kínjával, miután mindezt beláttam. Nedves, sötét pincében talaj fölött falhoz láncolva merenghettem még kis ideig azon, hogy miből is gondoltam, hogy ezek engem megkímélnek. Inkább volt ez a tárlatvezetés ítélet-felolvasás, mint tudományos ismertető, így utólag nézve… megnyugodva nézhettem elébe a megváltó halálnak most, hogy bűneim nem maradtak számomra elrejtve – minden részletében megismertették velem immár a legkisebbet is. Ez egy fontos mozzanata az ideológiának. Persze felébredtem, mielőtt.


Természetesen, mint mindig, minden hasonlóság a véletlen műve..................................................oooooooooooo00000000000000000000000000000oooooooooooo.................................................

FFudaraku László 2015.05.10.