.
.
Árvizek

Árvizek és egyéb katasztrófák idején az addig fárasztó hárítással és az ellenzék feketére festésével elfoglalt kormány nyugodtan hátradőlhet: a sajtó és az emberek az épp aktuális katasztrófával vannak elfoglalva és nem a kormány igazságtalan gazdaságpolitikájával, illegitim döntéseivel, két nap alatt hozott törvényeivel, nemzetközi kapcsolatok megrontásával, karaktergyilkosságaival, hazugságaival és a kormánytagok egymásnak ellentmondó nyilatkozataival, elnéző politikájával a szélsőjobb rasszista megnyilvánulásaival szemben, anti-rasszista hazugságaival, tündérmeséivel, elszámoltatásaival, rezsicsökkentésével, kétes értékű beszerzéseivel, mutyizásaival, turuljával, nyugdíjasok ellen bevetett kendojával, negyvenhétezres megélhetésével, egymillió munkahelyével,
akartok egy kis sósavat a pofátokba?
- bácsijával, vanilíáskarikájával, nem leszünk gyarmat-jával, Uz Bence regényeivel, Szaniszló Táncsicsával, cigányok állatozásával és annak mindenáron megoldásával, maffia-baloldalazásával, „Kérem szépen, a levadászás nem sikerült, megbukott a merény, megbukott ez az aljas merény.”-ezésével, nem-megszorításokkal, a hatalomra jutottak jellemtelenségével.

Hírek szerint a miniszterelnök amolyan első számú katasztrófaturistaként járja a katasztrófa sújtotta vidékeket, puszta jelenlétével lelkesíteni a védekezni kényszerülő vagy kényszerített embereket.

Nyílván kislapát is kerül a kezébe, ahogy a homokozóból zsákba emel egy kis homokot, majd a fotográfia elkészülte után folytatja kalandtúráját Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország! felkiáltással. Vár rá a következő homokozó, Lego-  vagy Barbie- vagy álom-gyár. A haknisorozat most már így fog menni, sikert sikerre fog halmozni, legalábbis az idomított médiák szerint.

.
.
.
.
.
Fudaraku László 2013.06.05.