Adva van a mutogató.

A mutogatás skálája a testrészek, nemi jegyek és idomok kihangsúlyozásától, kiemelésétől a leplezetlen el-nem takarásukig, szándékos közszemlére tételükig terjed.

 

Van továbbá a néző.

Mert nincsen mutogatás néző nélkül. A nézés skálája a szem sarkából a feltűnést kerülve odasandítástól a leplezetlen, szájtáti, elkerekedett szemekkel való bámulásig terjed.


Állandó eleme a hármasnak a szemérmetlenség.

Úgy tűnik, valakire mindig rá kell húzni. Szerény meglátásom szerint általában a férfi nézőnek jut ez a szerep, ha női mutogatóról van szó - hisz férfi mutogatónál egyértelmű a képlet, ott csak ő lehet a szemérmetlen…  

A női mutogató fölötte áll mindennek: - Itt a szemem! - mondja – erkölcsi fölénye tudatában - köldökig kivágott ruhájában. A mutogatóval szembenálló szerencsétlen férfi nézőnek esélye nincs szemernyi igazságra sem, mert pechére a szemérmetlenül kiállított testrészek bámulása manapság szemérmetlen bámulásnak számít, és naiv alanyunk akaratlanul is az elfogadott szokások perifériájára sodródik, ahol aztán erkölcsileg lenullázva amolyan boksz-zsákként tengetheti életét.

Tanulj meg tehát kisfiam rendesen, feltűnést kerülve alakoskodni, mert könnyebb lesz az életed.
Hisz mindenki így csinálja - hogy nem tanultad el eddig többiektől? Az alakoskodás megengedett, megkövetelt, mi több életbevágóan fontos, és kötelező. A mimikri lételem. És nem csak a tuggyukkiknek, hanem kivétel nélkül mindenkinek. Aki annak alkalmazását erkölcsi aggodalmában elutasítja, az ellehetetleníti, de jobb esetben is megkeseríti az életét. Ne hidd, hogy a nézést bátran felvállalva dacolhatsz a többség ítéletével. El leszel taposva, mint egy féreg. Az új erkölcsi rend szerint te leszel az erkölcstelen, és nem a mutogató. Persze ez megfordul, ha mutogatós bácsi áll szembe nőkkel, vagy gyerekekkel, ugye ott mindenki tudja, hogy kit kell megkövezni… Csak zárójelesen és félénken szánnék egy említést ama serdülő kisfiuk emlékének, kiknek lelkivilágát dúlta szét bőkezűen, és könnyelműen mutogatott női báj, női nemi jegyek látványa.

Ne legyél hát finnyás, kisfiam, szálljál már le arról a képzelt erkölcsi magas lóról, ahová felcsúsztál egy óvatlan pillanatban, amikor nem lehetett tudni, hogy hol van fenn, és hol van lenn – ne ítélkezz, hogy ne ítélhessenek. Mimikrizz. Iratkozz be a Nagy Nemzeti Mimikri Képzőbe, csak figyelj és tanulj, nem olyan nehéz az – a hányinger is alábbhagy majd szép lassan. A túlélésnek, megmaradásnak ára. Van.

Halleluja csirihau!

.................................................oooooooooooo00000000000000000000000000000oooooooooooo.................................................
Fudaraku László 2014.10.06